Български | English
 

Информационна линия

Начало | Услуги | Информационна линия
принтирай

От 2009 г. към Информационно-консултативния център „Посланици на надеждата“ функционира Националната информационна линия за наркотиците, алкохола и хазарта (НИЛНАХ). Информационната линия е създадена от Асоциация „Солидарност“ с помощта на проект, финансиран от програма МАТРА на Министерство на външните работи на Кралство Нидерландия: Establishing a Bulgarian Drugs Helpline and Interactive Information Website (2008-2010 г.).

 
НИЛНАХ е първата по рода си служба в България, създадена с цел да предоставя на цялото общество обширна и достоверна информация относно видовете психоактивни вещества, ефектите и рисковете от употребата на наркотици и алкохол, зависимостите и методите за тяхното лечение, местата за помощ в страната, както и насоки за родители, близки и учители.
 
НИЛНАХ предоставя телефонно и интернет информиране и консултиране чрез четири информационни канала:
 
телефонна линия 0888 99 18 66;
интернет сайт www.drugsinfo.bg.org;
чат;
електронна поща.
 
В работата си НИЛНАХ спазва четири основни принципа:
 
Анонимност – всеки може да се обади на телефонната линия или да използва чат и еmail, за да контактува с нас без риск от разкриване на самоличността и без страх от осъждане.
Достъпност – можете да се свържете в реално време с нашия екип на телефон 0888 991 866 или чрез чата от 9 до 17 ч. всеки работен ден, а през останалите часове на денонощието можете да потърсите информация на нашия уебсайт, да прослушате записите от телефонния секретар с автоматично набиране, да ни изпратите email, да посетите нашия блог или нашите страници в социалните мрежи. 
Обективност – ние не вземаме страна „за” или „против” употребата на наркотици, но ви помагаме да направите своя избор и да си отговорите на трудни, понякога болезнени въпроси.
Професионализъм – екипът ни се състои от професионалисти, които са обучени да работят в полето на зависимостите, както и в телефонно и интернет консултиране.
 
Интернет сайтът на НИЛНАХ е най-голямата платформа в България, свързана с употребата на или зависимостта към наркотици и алкохол. От 2010 г. НИЛНАХ засилва своето присъствие в интернет и чрез различни социални медии:
 
Фейсбук: Drugsinfo-bg.org
Twitter: @Solidarnost2003 
 
Българската национална информационна линия за наркотиците, алкохола и хазарта е член на FESAT (Европейска фондация на информационните линии за наркотици), заедно с още около 50 информационни линии в Европа.
 
Телефонната линия 0888 991 866 е създадена и поддържана от Мобилтел ЕАД.