Български | English
 

Къща "Посока"

Начало | Услуги | Къща "Посока"
принтирай

Къща "Посока"През януари 2016 г. отвори врати най-новият ни проект – нископрагов център за хора, зависими от алкохол и наркотици „Къща Посока“. Това е социална услуга, насочена към хора, които не са взели решение да се включат в лечение и цели повишаване качеството им на живот.

В центъра клиентите ни могат да намерят подслон в рамките на работното ни време, подкрепа в чиста среда, пералня и сушилня, топла напитка и при заявка – психиатрична, психологическа или юридическа консултация. 

По отношение на нуждите на нашите клиенти, които не се покриват от услугите на центъра, осигуряваме посредничество и придружаване до други институции и организации. 
 
„Къща Посока“ работи с клиенти три дни седмично – вторник, сряда и петък от 10:00 до 15:00 ч. Услугите, които програмата предлага, са в съответствие с Насоките за добра практика в намаляването на вредите от употребата на наркотични вещества и Методиката за осъществяване на дейности по намаляване на вредите от употребата на наркотични вещества, утвърдена от Министерство на здравеопазването (2012 г.). 
 
Целите ни са насочени към намаляване на здравните и социални вреди от употребата чрез директни интервенции върху рисковото поведение на зависимите лица и осигуряването на по-добри условия за социално функциониране. Намираме се на достъпно за клиентите ни място – гр. София, бул. Сливница № 109 (карта).
 
Услугата е анонимна и безплатна.
 
Пространството на „Къща Посока“ позволява да бъде развита и допълнителна дейност – културни и социални мероприятия. Чрез такъв тип дейности се стремим да поддържаме контакт и сътрудничество с партньорски организации, различни институции, както и с обществото като цяло. По този начин създаваме общност на подкрепа и приемане и се стремим към намаляване на съществуващата стигма върху хората, употребяващи психоактивни вещества.
  
За да сте информирани за предстоящи събития в къщата, можете да следите страницата ни във Фейсбук: Къща "Посока".
 
Контакти:
гр. София, бул. „Сливница“ 109
Мобилен телефон: 0883 389 930
e-mail: posoka(at)solidarnost-bg.org

Работно време:
Вторник, сряда и петък от 10:00 до 15:00 ч.